Menukaarten

Menukaart

VOORGERECHTEN

UIENSOEP

7,50

Uit de oven met een gesmolten kaastopping

OESTERZWAMSOEP

7,50

Met Hollandse garnalen

STEAK TARTAAR

12,50

Van rund met Amsterdamse zuren en een gepocheerd ei

DRIELUIK VAN VIS

14,50

Garnalencocktail, gerookte heilbot en gerookte zalm met toast en roomboter

CARPACCIO

12,50

Van ossenhaas met huisgemaakte pesto, oude kaas, pijnboompitten en truffel mayonaise

HALVE PEER

9,50

Gevuld met geitenkaas en in een warm jasje van bladerdeeg op een salade van spinazie en pompoenpitolie

OPEN KEUKEN PROEVERIJ

14,50

Door onze keukenbrigade uitgekozen proeverij van 4 gerechtjes

GEBAKKEN COQUILLES

14,50

In kruidenboter gebakken en geserveerd met brood dippers

SAUZEN

SAUZEN

Extra

2,75

Wij serveren elk gerecht met een bijpassende saus. Onderstaande sauzen hebben wij altijd extra voor u in huis! Rode wijnsaus | peperroomsaus | stroganoffsaus | roquefortsaus | paddenstoelensaus | € 2,75 per saus

HOOFDGERECHTEN

WARM GEROOKTE ZALM

20,50

Uit de BGE met savora moterd afgelakt op spaghetti van courgette en klassieke Franse tartaarsaus

GEBAKKEN ZEEDUIVEL

29,50

Omwikkeld met seranoham, geserveerd met spinaziestamppot en spicy kerriesaus

VIS VAN DE AFSLAG

Dagprijs

TOURNEDOS

Vanaf

23,50

Van het Oostenrijks Simmentaler rund, gegrild op de BGE met ratatouille stroganoffsaus
150 gr | 200 gr | 300 gr

IERSE RUNDER RIB-EYE VAN DE BGE

Vanaf

25,50

Met een kleine maiskolf en cajun saus
200 gr | 300 gr | 400 gr

RUNDERBURGER

15,50

Van 100% rundvlees en Old Amsterdam kaas, bacon, gepocheerd ei, gefrituurde uienringen en tomatenschuim, geserveerd met verse frieten

SATE VAN VARKENS KOONTJES

19,50

Met een salade van pikante zoete aardappel en een cashewnoten ketjapsaus

SLOW COOKING SPARERIBS

750 gram

24,00

500 gram

19,00

Afgelakte met honing sambal, cajun knoflook mayonaise. Geserveerd met verse frieten.

WILDSTOOF

19,50

Van hert, haas en wildzwijn waarin Brand Sylvester bier, spruitjes en silverui geserveerd met verse frieten

CANNELLONI

17,50

Uit de oven gevuld met burrata, spinazie, paddenstoelen en bechamelsaus met paprikacoulis

ON THE SIDE

UIENRINGEN

3,50

FRISSE SALADE

3,50

VERSE FRIETEN

2,50

VERSE FRIETEN MET TRAFFEL PARMEZAAN

3,50

DRY AGED MEAT

ENTRECOTE

37,50

± 300 gram

CÔTE DE BOEUF

Per twee personen

72,50

± 1 kilo

PROEF KONIJNEN MENU

PROEF KONIJNEN MENU

U stelt zich beschikbaar als proefkonijn en U laat zich verrassen door onze keuken met een verrassingsmenu. De Open Keuken kookt mediterraan , met een creatieve stempel, waarbij veel kruiden, specerijen en kleuren gebruikt worden. Samen met zijn team weet onze chef Alex Oerlemans de gasten zes dagen per week elke keer weer te verrassen, afhankelijk van de grillen van het seizoen.
Uiteraard is dit ook voor onze vegetarische gasten.

2 – gangen verrassingsmenu 27,50 p.p.

Voorgerecht en hoofdgerecht of hoofdgerecht en zoet dessert

3 – gangen verrassingsmenu 35,00 p.p.

Voorgerecht, hoofdgerecht, zoet of kaas als dessert

4 – gangen verrassingsmenu 42,50 p.p.

Voorgerecht, soep, hoofdgerecht, zoet of kaas als dessert

5 – gangen verrassingsmenu 50 p.p.

Voorgerecht, soep, tussengerecht, hoofdgerecht, zoet of kaas als dessert.

PLATEAUS TO SHARE (graag per tafel bestellen)

BUTCHER PLATEAU

Per persoon

39,50

+/- 500 gram per persoon en bestaat uit onze vleestoppers: Ierse rib eye, Oostenrijkse tournedos en slow cooking spare ribs.

FRESH FISH PLATEAU

Per persoon

39,50

BGE gerookte zalm, zeeduivel omwikkeld met serranoham, gebakken coquilles en een oester van de BGE met parmezaanschuim

De Open Keuken Tapas Kaart

BROOD EN PINCHO'S

BREEKBROOD CITROEN

Heel

7,50

Half

3,75

BREEKBROOD VOLKOREN

Heel

7,50

Half

3,75

PINCHO MET STEAK TARTAAR EN CAJUNMAYONAISE

1,95

PINCHO MET GEROOKTE ZALM EN ZALM KAVIAAR

1,95

PINCHO MET GEITENKAASCRÈME EN VIJG

1,95

PINCHO ROSSINI

6,50

Duo van ossenhaas en gekarameliseerde eendenlever

BRAND BIER BITTERBALLEN

BRAND IMPERATOR

Per 4 stuks

4,50

Met geroosterd varkensvlees

BRAND BLOND

Per 4 stuks

4,50

met zuurkool en Remeker kaas

NACHTSCHADE VAN BROER EN ZUS

4,50

Met witte chocolade en Fourme d'Ambert

OESTERS

OESTERS UIT NORMANDIË

No. 3, fris en ziltig
Deze Fines de Claires worden in zakken gekweekt in oesterpaken in de volle zee, waar ze bij eb droog komen te liggen. Hierdoor ontstaat de zoute, volle smaak.

OESTERPLATEAU

Per 6 stuks

18,00

OESTERPLATEAU VAN DE BGE

Per 6 stuks

19,50

Gegratineerd met parmazaanschuim

TAPAS KOUD

HUIS GEMARINEERDE OLIJVEN

3,50

CHARCUTERIE PLATEAU

9,50

BUFFEL MOZZARELLABOL

7,00

Gemarineerd met olijfolie (v)

OSSENWORST VAN HERT MET AMSTERDAMSE ZUREN

6,00

GARNALENCOCKTAIL

6,00

TAPAS WARM

SLOW COOKING SPARE RIBS

6,00

SATÉ VAN VARKENS KOOTNJES

6,00

ZALM VAN DE BGE

6,00

Goddelijke snoeperijen

KOFFIE

KOFFIE

2,35

Mocca aroma melange

CAFEÏNEVRIJE KOFFIE

2,35

ESPRESSO

2,35

DUBBELE ESPRESSO

3,75

CAPPUCCINO

2,65

CAPPUCCINO SPECIAAL

2,80

slagroom | honing

KOFFIE VERKEERD

2,65

KOFFIE MET SLAGROOM

2,80

WARME CHOCOMEL

2,65

WARME CHOCOMEL MET SLAGROOM

3,05

WIENER MELANGE

2,80

²/³ koffie met ¹/³ hete melk en een rozet slagroom

KOFFIE MET EEN VLEUGJE

KOFFIE GEMAAKT MET ONGEZOETE ROOM

7,50

KANEELKOFFIE

7,50

kaneellikeur

HAAGSE HOPJES KOFFIE

7,50

Kahlua

IRISH KOFFIE

7,50

Irish whiskey

FRENCH KOFFIE

7,50

Grand Marnier

ITALIAN KOFFIE

7,50

Amaretto

SPANISH KOFFIE

7,50

Tia Maria

KISS OF FIRE

7,50

Tia Maria en Cointreau

HELE VERKEERDE KOFFIE

7,50

²/³ koffie, ¹/³ hete melk en Baileys

ESTONIAN KOFFIE

7,50

Vana Tallinn

KOFFIE - EEN KEER IETS HEEL ANDERS...

Alcoholvrij

V.O.C. CAFÉ

3,25

Afgemaakt met huisgemaakte siroop op basis van V.O.C. kruiden en specerijen.

APRÈS CAFÉ

3,25

Kaneel, chocolade en een toefje slagroom

CARAMELLI

3,25

Karamel

HEAVENLY HAZEL

3,25

Een wervelwind van noten

WHITE CHOCOLATE PASSION

3,25

Met stukken chocolade

AMANDEL KOFFIE

3,25

Een vleugje amandel en slagroom

THEE

KEUZE UIT DE BRADLEY’S THEEDOOS

2,20

VERSE MUNTTHEE

2,20

GODDELIJKE SNOEPERIJEN

DAME BLANCHE

8,00

Gezoete room met crispy pure chocolade schotsen, vanille ijs en warme chocoladesaus

CRÈME BRÛLÉE

8,00

Afgebrand met fijne rietsuiker en geserveerd met vanilleijs

COUPE D'ARMOUR

8,00

Heerlijk vers fruit met aardbeien, mango en citroen-mint-sorbetijs

ESPRESSO PARFAIT

8,00

Als lasagne gepresenteerd met schotsen van pinda en krokante chocolade. Geserveerd met saus van karamel

TARTE TATIN

8,00

Van de Big Green Egg met Dolce Latte ijs

KAAS PLATEAU

9,50

Bestaand uit een selectie van Bourgondisch Lifestyle

6 GODDELIJKE ZONDEN

11,50

Voor de grote snoeper

KLEINE GODDELIJKE SNOEPERIJTJES

Lekker voor bij de koffie, thee of gewoon omdat het kan!

BOL IJS NAAR KEUZE

1,75

Vanille, aardbeien, citroen-mint, mango, dolce latte en chocolade

KARAMELLO

2,50

ESPRESSO PARFAIT

2,50

TARTE TATIN

2,50

SCROPINO VAN MANGO EN AARDBEI

2,50

CRÈME BRÛLÉE

2,50

2 HUISGEMAAKTE CHOCOLAATJES

2,50

DESSERTWIJNEN

VIU MANENT LATE HARVEST SEMILION

5,95

Chili

MONASTRELL DULCE DOMAINE ERMITA

5,95

Spanje

PEDRO XIMENEZ LUSTEAU

5,95

Spanje

ELYSIUM BLACK MUSCAT

5,95

Amerika

COGNACS

L’HERAUD V.S.O.P.

7,50

A. DE FUSSIGNY SUPERIEUR

7,50

RAGNAUD SABOURIN RES. SPEC. NO. 20

9,50

FRAPIN V.S.O.P.

8,25

JEAN FILLIOUX TRES VIEUX

10,25

MARTELL X.O.

17,50

CHÂTEAU MONTIFAUD V.S.

5,50

CALVADOSSEN

DE QUERVILLE VIEUX

5,50

TOUTAIN VIEUX

6,75

CHÂTEAUX DU BREUIL V.S.O.P.

5,50

LEMORTON RESERVE

6,75

GRAPPA'S

SIBONA TENNESSE WHISKY FINISH

7,50

NARDINI RISERVA

6,50

DUCA DI VIGLIANO PROSECCO

5,50

VILLA ISLA MOSCATO

5,50